Echt een verrassing was het natuurlijk niet toen gisteren dit persbericht op de digitale mat viel. Evenementen zijn op korte termijn nog niet mogelijk in Nederland en de andere voorjaarsrally’s Zuiderzee en ELE Rally hebben hun datum in de herfst al geclaimed.


Met pijn in het hart heeft de organisatie van de Visual Art Rally moeten besluiten om het evenement op zaterdag 10 april 2021 niet door te laten gaan. Het huidige coronabeleid maakt het dit jaar onmogelijk en onverantwoord om de wedstrijd te organiseren


De organisatie werd dit jaar geconfronteerd met de vele onzekerheden rondom het coronavirus. Er zijn daarom diverse plannen gemaakt om de rally op afgesloten terrein te houden. We hebben lange tijd gehoopt om de rally op deze manier toch te laten plaatsvinden, maar helaas is het aantal vraagtekens momenteel zo groot dat we niet anders kunnen dan de 2021-editie van het evenement
uit te stellen.


Aangezien de rallykalender in het najaar goed gevuld is hebben we besloten niet naar een nieuwe datum te zoeken in 2021. Zo geven we de andere organisaties de ruimte om hun wedstrijd neer te zetten op de door hun geplande datums in het najaar.

Wij focussen ons weer op de 2022-editie van het evenement, waarin we hopelijk weer met het publiek langs de lijnen mogen genieten van het rallygeweld.
We beloven volgend rallyseizoen groots te gaan uitpakken en zien u graag op zaterdag 9 april 2022 voor de zesde editie van de Visual Art Rally!