Zaterdag 13 maart stond de Visual Art Rally 2019 op de agenda. Een rally van 3 proeven rond Barneveld en Nijkerk. Een zeer snelle proef door het buitengebied bij Barneveld, een proef tussen Nijkerk en Putten met een stuk onverhard en 2 kleine jumps en als 3e een industrieterreinproef met veel kort draai en keer werk in Nijkerk.

Na s’ochtends mijn pershesje opgehaald te hebben en een rondje over het serviceterrein gemaakt te hebben, heb ik mijn plan voor de dag gemaakt. De snelle proef bij Barneveld was mooi voor de deelnemers, maar vrijwel compleet afgesloten voor publiek. Dus die heb ik maar overgeslagen.

Service aan de winnende Hyundai i20 R5

Rally is voor mij een tak van sport vol actie. Actie die ik graag op de foto vast wil leggen. Dus als er onverhard in de route zit, spreekt mij dat meteen aan. Zo’n ondergrond is namelijk een garantie voor het betere driftwerk en daarnaast heb je, afhankelijk van de weersomstandigheden, daar ook nog eens grote stofwolken of een berg modder bij. Dus voor mij was het meteen duidelijk welk stukje van de proef bij Nijkerk ik moest hebben. Hoewel er gedurende de dag een paar kleine druppeltjes vielen, en er op andere proeven zelfs wat sneeuw/hagel viel, bleef de ondergrond de hele dag droog met stofwolken tot gevolg.

Driftend het onverhard op met een Historische Ford Escort

Bij aankomst op de locatie werd ik nog eens extra verrast met een drempel op dit pad waar de meeste auto’s los kwamen, nog meer actie dus. Doordat ik wat moeite had om de locatie te vinden, heb ik de eerste doorkomst van de R5’s gemist. Daarvoor moest ik dus wachten tot de 2e doorkomst. Nadat ik deze ook vast gelegd had ben ik door gelopen naar een andere plaats op de proef. Een haakse bocht met het nodige driftwerk.

De jump van p3 Kevin van Deijne

Als afsluiter ben ik naar het industrieterrein in Nijkerk gegaan, ook hier weer een mooie proef vol met actie. Het was misschien allemaal wat krap en druk op de weg, maar voor het publiek zorgde het voor veel spektakel. Aansluitend ben ik nog naar de finishceremonie geweest waar de equipe de Jong/Hagman met hun Hyundai i20 R5 de winnende beker en champagne in ontvangst mochten nemen. Op plaats 2 de dames Debackere/Krieger in de Skoda Fabia R5 en als 3e van Deijne/van Barschot in de Skoda Fabia R5.

Jim van den Heuvel doet iets tegen de bandenslijtage
Champagne voor de winnaars!
De 2e plaats levert een dak vol prijzen op

Volgende stop is eind mei de ELE Rally rond Eindhoven.

Mijn complimenten naar de organisatie voor een mooi compact schema. Weinig wachttijden waardoor er lekker vaart in de dag zat en er genoeg te zien was voor het publiek. Niets is zo vervelend als lang moeten wachten op een volgende auto. Ook complimenten voor de mooie proeven. Hopelijk hebben de deelnemers en het publiek dat ook zo ervaren.

Hieronder mijn foto’s van de dag. Ze zijn digitaal te bestellen door op de foto te klikken. Daarnaast is het bij mij ook mogelijk om de foto’s afgedrukt op diverse materialen en in diverse formaten te bestellen. Neem daarvoor contact met mij.

Let op: het is niet toegestaan om de foto’s zonder toestemming te gebruiken