Vanochtend heeft Racing Team Nederland hun plannen voor 2021 en 2022 gepresenteerd. In het kort komt het er op neer dat Racing Team Nederland in januari 2021 hun IMSA debuut bij de 24 uur van Daytona maakt, dat het wederom een seizoen WEC gaat rijden, dat ze nog minstens 2 jaar met een door TDS gerunde LMP2 Oreca blijven rijden en dat Job van Uitert de plaats van Nyck de Vries overneemt.

Om meteen maar met dat laatste te beginnen; Job van Uitert vervangt Nyck de Vries. Nyck heeft bewezen een snelle en waardevolle coureur voor Racing Team Nederland te zijn. Maar hij reed niet alleen voor Racing Team Nederland, hij reed daarnaast ook nog ELMS voor G-Drive, Formula E voor Mercedes en is test en ontwikkelingscoureur bij Toyota. Met name dat laatste is belangrijk voor zijn vertrek bij Racing Team Nederland. Toyota rijdt net als Racing Team Nederland in het WEC en zal daar in 2020 debuteren met hun nieuwe auto in de Hypercar klasse. Voor de testcoureur is er dus veel werk te doen. Daarnaast is er altijd het risico dat Toyota Nyck nodig heeft in een racestoeltje.

Omdat hoofdsponsor Jumbo talent de kans wil geven, krijgt ook Nyck deze kans en is men voor Racing Team Nederland op zoek gegaan naar een vervanger. Die is er in de persoon van Brabander Job van Uitert snel gevonden. Job is een getalenteerde jonge coureur die al op jonge leeftijd besloten heeft dat zijn toekomst in het Endurance racen ligt. In zijn debuutjaar werd hij met United Autosports ELMS kampioen in de LMP3 klasse waarna hij met United Autosports en G-Drive racing LMP2 is gaan rijden. Ook heeft hij al een paar races voor Racing Team Nederland gereden, als invaller voor Nyck de Vries die in de Formule 2 en Formula E verplichtingen had. Job is dus geen onbekende voor Racing Team Nederland en een uitstekende aanwinst.

In 2021 gaat Racing Team Nederland hun IMSA debuut maken tijdens de 24 uur van Daytona. Omdat het tijdens deze race verplicht is met 4 coureurs te rijden, heeft de Fransman Charles Milesi zich bij het team gevoegd. Daytona is een mooie voorbereiding voor de eerste WEC race van 2021. Die wordt eveneens in Florida gereden, in maart op Sebring.

In het WEC gaat Racing Team Nederland, door de bronze status van Frits van Eerd, in de Pro/Am categorie binnen de LMP2 klasse rijden. Meer over dit klassement kun je hier lezen: https://volgaspics.nl/2020/12/06/veranderingen-fia-wec-en-24h-le-mans-2021/

Ook de livery van de auto is iets veranderd. Natuurlijk blijft de auto vertrouwd Jumbo geel met zwarte accenten. Nieuw is dat de auto aan de binnenkant van de wielkasten voorzien wordt van een vlag. Dit is de vlag van het land waar er op dat moment geracet wordt, zo ziet de auto er elke race dus weer iets anders uit. Ik hoop dan ook weer minstens de auto met een Belgische en Franse vlag voor de lens te krijgen.