24 en 25 mei was het weer zo ver, de voor mij mooiste rally van Nederland werd verreden: de ELE Rally rond Eindhoven. Met veel onverharde kilometers, in totaal 10 R5 auto’s en de Dakar auto’s in de Cross Country Rally aan de start, beloofde het een mooie rally te worden. Hieronder een verslag van mijn belevenisen en een overzicht van mijn foto’s

Vrijdagavond werden de proeven aan de oostkant van Eindhoven gereden. Gelukkig waren de proeven niet veranderd ten opzichte van vorig jaar dus kon ik mij aan de hand van foto’s en videobeelden van de vorige editie goed voorbereiden op een spectaculaire plek. Mijn keuze was gevallen op een onverhard stuk op de proef Asten.

Winnaar Jasper vd Heuvel in zijn Ford Fiesta R5

Eenmaal ter plaatse, bleek het een nog mooiere plek te zijn dan ik vooraf in gedachte had. Midden in een recht stuk onverhard lag namelijk een grote plas, ik had ook nog de mogelijkheid om een bocht op de foto te zetten en stond aan de goede kant om een zonsondergang mee te pakken. Toen de auto’s eenmaal reden, bleek het toch minder spectaculair te zijn dan gehoopt. Het was pas KP2 in de rally dus men nam nog niet alle risico’s. Voor de plas werd afgeremd, er omheen gereden en na een paar auto’s was de plas bijna leeg. De spectaculaire plaatjes met auto’s in een golf van water bleven dus uit. Ik ben wel tevreden met de foto’s die ik er heb kunnen maken, maar ik had ze eigenlijk nog spectaculairder verwacht,

Op de zaterdag ben ik naar de proef Wintelre gegaan. Al 2 jaar stond ik op dezelfde spectaculaire plek, maar dit keer wilde ik toch andere plaatjes dus ging ik op zoek naar een nieuwe plek. Ik had een mooie mooie plek op het oog, maar eenmaal ter plaatse bleek de boer net zijn land ingezaaid te hebben. Dat moeten we respecteren, er klagen al genoeg mensen dus die dat niet doen moeten we te vriend houden. Want zonder medewerking van deze mensen, hebben wij geen rally.

Dus maar even verder gelopen en het bos in gegaan. Wat gaat het hard over die bospaden zeg! Mooi om te zien, lastig voor de foto’s. Uiteindelijk toch weer terug gegaan naar de eerste locatie waar ik ondanks het ingezaaide land toch nog een mooi beeld kreeg. Helaas was het grootste deel van het deelnemersveld al voorbij en kwamen er een aantal deelnemers onder neutralisatie langs.

Daarna voor het 2e rondje van de dag door naar de volgende locatie op proef Wintelre. Een zeer stoffig stuk met een listig bochtje.

Veel plezier met het bekijken van de foto’s. Door op onderstaande foto’s te klikken worden ze vergroot en is het mogelijk om te bestellen. Voor vragen of bij problemen met bestellen kan er contact met mij opgenomen worden. Dit kan via het contactformulier bovenaan de pagina.

Het is niet toegestaan om de foto’s zonder toestemming te gebruiken.